Bu sayfayı yazdır
Öğeyi Oyla
(2 oy)
Pandemi Sürecinde Eğitim - Gaziantep Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen - Davet Radyo Konukları Pandemi Sürecinde Eğitim - Gaziantep Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen - Davet Radyo Konukları Davet Radyo

Pandemi Sürecinde Eğitim - Gaziantep Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen

Yazan Yayınlanmış Aralık 03, 2020

Bir Konu Bir Konuk Programı'nın bu haftaki konuğu

 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet GÖK

Yavuz POLATER'in hazırlayıp sunduğu "Bir Konu Bir Konuk" programının

bu haftaki konusu ise "Pandemi Sürecinde Eğitim" olacak.

  SORULAR

00:00 - Sunum

00:56 - Normal Eğitimde öğrenci öğretmen yüz yüze ders görüyor? Öğretmen sınıfı kontrol altına alabiliyor. Fakat uzaktan eğitimde öğrenci evinde biraz daha daha rahat. Öğretmen öğrencileri kontrol altına alabiliyor mu? Nasıl sıkıntılar yaşanıyor? Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere tavsiyeleriniz nelerdir?

10:21 - Öğretmenler canlı derste çok yoruluyor. Fakat insanların nazarında öğretmenler çalışmıyor gibi bir gözlem var. Öğretmenlerin çabalarını ve yorgunluklarını anlatır mısınız? Yüz yüze eğitimde öğretmen sınıfta disiplini sağlıyor. Canlı derste öğretmen öğrencilere disiplin sağlayabiliyor mu?

21:06 - Pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören çocukların bazılarının materyalleri (Tablet, PC) yok bunlar eğitimlerden geri kaldılar. Bu geride kaldıkları nasıl telafi edecekler? Telafi eğitimleri olacak mı?

29:53 - Türkiye'de 500 bin özel öğretim kursları var. Çalışanları ile beraber 1 milyon kişi mağdur? En azından 8.sınıf ve 12.sınıflar için sınavlara uzaktan nasıl hazırlanacak?

33:19 - Öğrenciler canlı ders göreceğim diye bazen internette kayboluyor? Oyunlar, sosyal medya. Veliler bu konuda endişeli. Bunu nasıl kontrol altına almak gerekir? Pandemi sürecinde okuldan, arkadaşlarından uzak kalan ve evde sürekli kalan çocukların psikolojileri haliyle bozuldu. Bu çocuklara anne babaları nasıl davranmalı? Tavsiyeleriniz nelerdir?

37:44 - Veda

  • Her hafta farklı konu ve konuklarıyla,
  • Bir Konu Bir Konuk Programı Cumartesi  günleri saat 14:00'da Radyo Davet'te.
  • Davet Radyo FM 91.0 frekasında  Gaziantep ve www.davetradyo.com.tr 'de

 

Okunma 1409 defa Son Düzenlenme Perşembe, 10 Aralık 2020 11:17

Ortam

Pandemi Sürecinde Eğitim - Gaziantep Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet GÖK Davet FM